Orzeszkowy kwartet na słono w najnowszym wydaniu ze zniżką :)

Teraz chrupiące sery także w opłacalnym zestawie :)

Daktylowe batoniki z orzechami laskowymi bez dodatku cukru teraz taniej o 20%!

Przedłużamy! Dostawa za grosz już tylko do północy 27.09!

Mixowanie nie idzie za dobrze? Coś nie działa? Spróbuj użyć innej przeglądarki, np. Edge, a my zajmiemy się naprawą. Przepraszamy!

Wegański omlet z wędzonym kokosem

Kuchnia wegańska to nie tylko liście sałaty. Prostota przyrządzania potraw, bogactwo składników i ciągłe poszukiwanie nowych technik inspirują coraz to większe rzesze ludzi na całym świecie.

Przygotowaliśmy dla Was wegański jadłospis na cały dzień (tutaj znajdziesz przepis na obiad oraz na kolację), pełny energetycznych i odżywczych składników. Ta zmysłowa uczta wypełni Was siłą i radością na cały dzień, wprawiając przy tym w pozytywny nastrój.

Żaden dzień nie obejdzie się bez jedzenia, na szczęście możemy świadomie decydować o tym co wyląduje na naszych talerzach. Pozwól sobie nabrać wiatru w żagle już dziś i spędź ten dzień z naszym jadłospisem opartym na diecie roślinnej.


wegański omlet z ciecierzycy z wędzonym kokosem

Wegański omlet z wędzonym kokosem


Składniki:


Sposób przygotowania

1. Ciasto na omlet przygotowujemy mieszając mąkę z ciecierzycy z ciepłą wodą, czarną solą, pieprzem i kurkumą, do uzyskania jednolitej konsystencji.

2. Dodajemy mix W miłości tkwi ziarno i płatki kukurydziane, dokładnie mieszamy.

3. Na nieprzywierającej patelni smażymy na oleju pokrojoną w piórka cebulę.

4. Gdy cebula jest już usmażona, równomiernie na płaszczyźnie patelni wykładamy ciasto na omlet, przykrywamy pokrywką i smażymy na średnim ogniu około 2-5 minut.

5. Gdy krawędzie smażonego omletu przybrały już złotą barwę, czas obrócić omlet. Najprościej to zrobić, zsuwając omlet z patelni na pokrywkę, a następnie nałożyć patelnie na omlet na pokrywce, dociskając mocno pokrywkę do patelni obrócić obie razem o 180 stopni i odłożyć z powrotem na ogień.

6. Smażyć kolejnych 2-5 minut na średnim ogniu.

7. Po przygotowaniu posypujemy omlet Zwędzonym Kokosem, serwujemy ze świeżymi warzywami.


Smacznego!

Dariusz Rogalski, łowca smaków. Szef kuchni, który uczył się fachu pod okiem najlepszych kucharzy w jednej z restauracji Jamiego Olivera. Podróżował po świecie, pracując w różnych kuchniach, ucząc się jednocześnie typowych i mniej typowych przepisów, ostatecznie osiadając w czeskiej Pradze, gdzie z zamiłowaniem wyczarowuje gościom wegańskie cuda w jednej z miejscowych restauracji.

Wróć do wszystkich artykułów

0 Komentarzy do artykułu Wegański omlet z wędzonym kokosem


Komentarz

Następne artykuły

0 Koszyk Do góry