Czekoladowe naleśniki
Czekoladowe naleśniki proteinowe z kremem kokosowym
oraz liofilizowanymi malinami
Przepis autorstwa Masterchefa Dawida Budzicha w ramach akcji organizowanej przez AllAboutLife.
Składniki:
400 ml mleka OSM Krasnystaw
3 jajka
1 szklanka mąki
2 łyżki białka konopnego Hempking
2 łyżki kakao
szczypta soli
3 łyżki oleju
250g Mixitella krem kokosowy z biała czekoladą Mixit
50g liofilizowane maliny Mixit
1 doniczka mięty Baziółka
Sposób przygotowania:
1. Mleko, jajka, mąkę, białko konopne Hempking, kakao, olej i szczyptę soli przekładamy do dużej miski i blendujemy na gładkie ciasto, odstawiamy na conajmniej 10 min.
2. Na rozgrzaną patelnię groszkową dodajemy nieco oleju, rozprowadzamy dokładnie, nadmiar wycieramy papierowym ręcznikiem. Naleśniki smażymy tak samo jak tradycyjne.
3. Przestudzone naleśniki smarujemy kremem kokosowym z białą czekoladą Mixit i posypujemy pokruszonymi liofilizowanymi malinami Mixit, zwijamy w rulon i dekorujemy pozostałymi malinami i miętą Baziółka
0 Komentarzy do artykułu Czekoladowe naleśniki