Domowa czekolada z owocami liofilizowanymi
Uwielbiasz czekoladę ale przeraża Cię ilość dodawanego cukru w czekoladach, które możesz kupić w sklepie? Mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie: domowa czekolada bez cukru, z dodatkiem owoców liofilizowanych!
Jeśli jednak masz ochotę na nasze, wysokiej jakości czekolady bogato obsypane mrozem suszonymi owocami i orzeszkami, oferujemy szeroki wybór - czekolady maxi i mini :)
Jej przygotowanie zajmie Ci dosłownie parę minut, a będziesz mieć pewność, że jesz naprawdę zdrowy smakołyk!
Ps. Jest tak piękna, że zachwyci każdego. Doskonale sprawdzi się podczas domówki, czy letniej imprezy na ogrodzie.
Przygotowanie:
Składniki:
- 40 g oleju kokosowego
- 5 płaskich łyżek kakao
- 2,5 łyżki pudru z ksylitolu
- dowolne owoce liofilizowane
Wykonanie:
Olej kokosowy rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj kakao, ksylitol i dokładnie wymieszaj. Przelej do foremki i posyp owocami liofilizowanymi. Schowaj do zamrażarki na 30 minut lub do całkowitego stężenia masy.
Później przechowuj w lodówce.
Stworzyć możesz również czekoladę z orzechami i innymi chrupiącymi dodatkami.
Za przygotowanie przepisu dziękujemy Kasi, twórczyni bloga fun.eat.fit!
A jakie liofilizowane owoce i inne dodatki Ty wybierzesz do swojej czekolady? ;)
1 Komentarz do artykułu Domowa czekolada z owocami liofilizowanymi
Kinia
24. 08. 2017 v 16:16:04
Fajny pomysł, tylko jak dla mnie za dużo kakao, dlatego musiałam zmniejszyć proporcje tego właśnie produktu :)